Culinaire wintersportvakantie in Italië
Geplaatst op 22-12-2013 in Bestemmingen
Denk jij bij eten tijdens een wintersportvakantie vooral aan een vette hap of een eenvoudige en stevige maaltijd? Voor het overgrote deel van de skigebieden is dit inderdaad van toepassing en dat is ook helemaal niet vreemd want juist deze gerechten passen prima bij een wintersportreis. In Italië denken ze hier echter toch een beetje anders over.
Als jij in Italië een lange dag actief bent geweest op de piste dan kun je daarna prima genieten van culinaire hoogstandjes. Tijdens een wintersportvakantie in Italië kun je op deze manier al het goede in het leven combineren.
Het gebied Zuid-Tirol in Italië is rijk aan etablissementen met een Michelin-ster en drie restaurants in de regio beschikken zelfs over twee sterren. Voor deze restaurants moet je natuurlijk wel even van de berg af. Overigens kun je ook in de berghutten in Zuid-Tirol, die dus direct aan de piste gelegen zijn, prima eten.